با کمی تامل در تاریخچه اینترنت و شیوه اتصال به انواع اینترنت پر سرعت، مشخص می­گردد که روش­های اتصال به اینترنت همراه با رشد تکنولوژی با تغییرات زیادی مواجه شده است. ظهور روش­های جدید اتصال به اینترنت سبب حذف شیوه­های اتصالی شده است که زمان زیادی از به کارگیری آنها نگذشته است.

در ادامه این نوشتار انواع و اقسام شیوه­های اتصال به اینترنت اعم از اینترنت شرکتی، خانگی و اینترنت همراه معرفی شده و اطلاعاتی در رابطه با روش­های نوینی که به زودی در دسترس قرار خواهند گرفت ارائه خواهد شد.

تقسیم­بندی روش­های دسترسی و اتصال به اینترنت

شیوه­های دسترسی به اینترنت را می­توان به دو دسته کلی ثابت و همراه تقسیم بندی نمود که در ادامه معرفی و تشریح می­گردند.

1. شیوه­های دسترسی با اینترنت ثابت

شیوه­های اتصال به اینترنت ثابت از ابتدای ظهور تا کنون شامل روش­های زیر است:

·       اینترنت  Dial UP

این روش در مجموعه شیوه­های اتصال به اینترنت یک نوستالژی محسوب می­گردد. کاربران برای دسترسی به اینترنت در این شیوه از یک مودم فکس و یک خط تلفن استفاده می­نمودند و با استفاده از شماره­گیری تلفنی و انتقال داده، ارتباط با شبکه اینترنت برقرار می­شد.

·       اینترنت XDSL

این شیوه دسترسی نیز همانند روش قبل احتیاج به یک خط تلفن و یک مودم دارد. دو زیر مجموعه برای اینترنت نامتقارن XDSL تعریف شده است که عبارتند از ADSL و VDSL. اکثر کاربران با نوع اول یعنی ADSL آشنایی دارند و نوع VDSL چندان برای عموم مردم آشنا نیست.

·       اینترنت  FTTH

این شیوه توسط بسیاری از کاربران مورد استفاده قرار گرفته است و در میان عموم مردم به اینترنت بر روی فیبر نوری معروف است. برخورداری از این روش اتصال نیازمند استفاده از مودم FTTH و برقراری ارتباط فیبرنوری با مرکز مخابرات می­باشد.

·       اینترنت  Wireless

مناسب­ترین شیوه دسترسی به اینترنت پس از اینترنت نسل ADSL، اینترنت Wireless است. زیرا ظرفیت­های بالا در اینترنت با استفاده از این شیوه قابل دسترسی است و سرعت دسترسی بالایی نیز در این روش وجود دارد. اینترنت  Wireless نام لاتین اینترنت بی­سیم می­باشد.

·       اینترنت  Wimax

وایمکس نام تکنولوژی منسوخ شده­ای در اتصال به اینترنت است که در گذشته برای برخورداری از سرعت 128کیلوبیت در اینترنت مورد استفاده قرار می­گرفت.

2. شیوه­های دسترسی با اینترنت همراه

اینترنت همراه بیشتر جهت مصارف خانگی به کار گرفته می­شوند و انواع آن عبارتند از:

·       اینترنت2G

نخستین نسل اینترنت همراه، اینترنت 2G بود که در زمان اتصال به اینترنت نماد G  و یا E بر روی صفحه تلفن همراه نقش می­بست.

·       اینترنت 3G

اینترنت 3G را می­توان عامل حذف اینترنت وایمکس و ADSL دانست. این نسل از اینترنت در زمان خود جایگاه قابل قبولی در میان کاربران یافته بود.

·       اینترنت 4G

اینترنت 4G پاسخی شایسته به نیاز روز جامعه است که با توجه به تغییر سبک زندگی مردم از ضروریات جوامع امروزی به شمار می­رود. امروزه برخورداری از اینترنت پر سرعت بر روی گوشی­های تلفن همراه جزء جدانشدنی از زندگی مردم محسوب می­شود و اینترنت 4G سرعت لازم برای اتصال به اینترنت را برای کاربران فراهم آورده است.

·       اینترنت  LTE

این شیوه اتصال در واقع پل ارتباطی بین اینترنت همراه و اینترنت ثابت است و سرعت اتصال کاربران را تا 40 مگابیت بر ثانیه ارتقا داده است.

·       اینترنت 5G

نسل نوین اینترنت همراه را اینترنت 5G تشکیل می­دهد که هنوز تجاری نشده و در دسترس عموم قرار نگرفته است.

سخن آخر

یکی از بهترین روش ها برای دسترسی به اینترنت پر سرعت استفاده از وی پی اس می باشد . همچنین برای تقسیم بندی روش­های دسترسی به اینترنت، می­توان شیوه­های اتصال را در قالب دو دسته اینترنت پر سرعت خانگی و اداری نیز جای داد. واضح است که تکنولوژی­های معرفی شده در این حالت نیز مشابه موارد ذکر شده در این نوشتار است.